Zelfgemaakte granola

Eigenlijk ben ik niet zo van de recepten. Op internet zijn al zó veel recepten te vinden. Dit recept is zo'n topper en zó lekker en zó makkelijk te maken en zó gezond en...........dat ik het niet kan laten om deze met jullie te delen. 

Om de granola te maken heb je het volgende nodig: 

- 50 gram havermout

- 50 gram pompoenpitten

- 50 gram zonnebloempitten

- 3 eetlepels lijnzaad

- 150 gram amandelmeel

- 1 eetlepel kokosmeel

- 50 gram geraspte kokos

- 60 gram kokosolie

- 2 eetlepels kaneel

- (flinke) snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten, behalve de kokosolie, goed door elkaar. Smelt de kokosolie en roer het daarna door het mengsel. Bedek een bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel over het hele blik. Bak de granola 20-25 minuten in het midden van de oven tot het lichtbruin kleurt. Laat de granola goed afkoelen om te zorgen dat het knapperig blijft, voordat je het in een afgesloten pot of blik doet. De granola blijft ongeveer 2 weken goed in een goed afgesloten pot. 

Granola is op meer manieren te gebruiken. Zelf vind ik het heel lekker met (kokos)yoghurt en fruit. Neem een flinke schep granola en je hongergevoel zal lang wegblijven. Door de vetten in de zaden en pitten voel je je langer verzadigd. Ook voeg ik meestal fruit toe. Gewoon omdat ik dat erg lekker vind. De vezels zijn een bijkomend voordeel. Je voelt je langer verzadigd en ze zijn goed voor je darmen (mijn stokpaardje ;-)).

Op de foto zie je mijn fruitmengsel van aardbei, blauwe bes, mango en gedroogde abrikoos. Ik heb dit met de staafmixer fijngemaakt, omdat de gedroogde abrikoos nogal hard is. Je kunt alle soorten fruit gebruiken om de combineren. Probeer ook eens een avocado, dat is verrassend lekker bij het andere fuit. Zowel stukjes fruit als fijngemaakt is prima. Gebruik geen sapjes, omdat hier de vezels uit zijn en daarom je bloedsuikerspiegel sneller laten stijgen en niet waardevol zijn voor je darmen. 

Geniet ervan!!