ERMEE LEREN LEVEN?

Dat is meestal wat mensen met fibromyalgie te horen krijgen van hun arts. Dat ze ermee moeten leren leven. Dat er eigenlijk weinig aan te doen is. Een recept voor pijnstillers en het adres voor een cursus meegeven waar je leert om met je vermoeidheid en andere klachten te leren leven, dat is vaak alles wat je arts voor je kan doen. 


Fibromyalgie is een verzameling van aandoeningen met ernstige pijnklachten. Typisch zijn de pijnlijke drukplekken op het lichaam. Ook slaapstoornissen en ernstige vermoeidheid (uitputting) zijn enkele kenmerken. 

Gelukkig biedt orthomoleculaire (darm)therapie mogelijkheden voor het behandelen van fibromyalgie. In mijn praktijk start ik met het laten uitvoeren van een ontlastings- en bloedonderzoek door een erkend professioneel laboratorium. Hiermee kan onder andere worden vastgesteld of er tekorten zijn op voedingsniveau en de gezondheid van de darm wordt bekeken. Op basis van de uitslagen van deze onderzoeken wordt een behandelplan op maat opgesteld waarmee stap-voor-stap de disbalansen in het lichaam worden aangepakt.