Heerlijke appeltaart

Soms heb ik gewoon zin in taart.... Nu ook :-), dus tijd voor appeltaart.

Mensen die mij kennen weten dat ik adviseer om maar 3 x per dag te eten. Dus ook geen tussendoortjes. Eet deze appeltaart dus als toetje. Deze appeltaart doet het ook heel goed als ontbijt. Heerlijk om met een verse kop koffie de dag mee te beginnen. Ennuh..., je hoeft je niet schuldig te voelen, want deze taart is gemaakt van gezonde.voedzame ingedienten die je suikerspiegel laag houden. Je houdt dus ook nog lang een verzadigd gevoel. 

Ingedienten voor het deeg voor een springvorm van 24 cm (ik gebruik 2 kleine vormen van 13 cm)

200 gram amandelmeel

70 gram havermout

6 gedroogde abrikozen

rasp van 1 (biologische) citroen

2 eieren

100 gram zachte roomboter

snuf zout

Ingediënten voor de vulling

1 - 1,5 kilo (biologische) appels

2 eetlepels rozijnen

1 eetlepel kaneel

1 eetlepel lijnzaad

1 eetlepel chiazaad

sap van 1 (biologische) citroen

1 koffielepel honing

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout met de abrikozen in de keukenmachine en maal het tot meel (de abrikozen blijven kleinen stukjes). Meng het haver-abrikozenmeel met het amandelmeel en voeg de citroenrasp, de eieren, de boter en het zout toe. Meng tot er een plakkerig deeg ontstaat. Verdeel het deeg over de bodem en de rand van de springvorm tot ongevver 4 centimeter hoog. Bak het deeg 10 minuten voor in de oven. 

Week de rozijnen in warm water. Schil de appels en snij ze in blokjes. Breng de appel en de rozijnen met het citroensap aan de kook en voeg de kaneel, het lijnzaad, het chiazaad en de honing toe. Kook de vulling tot de appels zacht zijn (ongeveer 5 minuten). 

Vul de (voorgebakken) bodem met de vulling en bak het geheel nog 30 minuten in de oven op 180 graden. 

SMULLEN MAAR!!