Over Praktijk Oskam

Visie en missie:

Mijn missie is met orthomoleculaire therapie gezondheidswinst bij cliënten te behalen en het welzijn van cliënten te vergroten. Kernwaarden zijn zorgvuldig, oprecht en met aandacht werken. Het heeft mijn voorkeur de therapie in samenwerking met de reguliere zorg in te zetten, zodat voor de cliënt een zo groot mogelijk resultaat wordt behaald.

Behandeldoelen zijn:

  • Het oplossen of verminderen van de klachten
  • Het voorkomen van aandoeningen en ziekten

Behandeltrajecten worden individueel samengesteld en afgestemd op de cliënt.


Mijn visie is dat de oorzaak van een klacht van een patiënt onderzocht dient te worden door zorgvuldig, oprecht en met aandacht te werken. De basis van mijn therapie berust op gefundeerd onderzoek naar de oorzaak van de klachten van de patiënt. Dit onderzoek start met een uitgebreid gesprek met de patiënt (anamnese). Daarnaast maak ik gebruik van laboratoriumdiagnostiek om het vermoeden van de herkomst van de klachten te bevestigen.


Over mij:

Naast het diploma orthomoleculair therapeut heb ik medische basiskennis op HBO-niveau. Een aantal aanvullende opleidingen, waaronder microbiologie, heeft mijn kennis aangevuld. Ik blijf mijn kennis aanvullen en hou deze up to date om mijn patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Mijn specialiteit is de behandeling van klachten die de oorsprong in de darm hebben. Dit zijn onder andere obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel, IBS, colitis ulcerosa, diverticulose, eczeem, fibromyalgie, gewrichtsklachten, vermoeidheid, burn-out, overgewicht, schildklierklachten, etc.

Ik ben als therapeut aangesloten bij de MBOG. Om lid te kunnen zijn van deze vereniging dien je als therapeut een erkende opleiding te hebben gevolgd en is het verplicht je kennis up-to-date te houden door middel van bijscholing. Deze bijscholing is zowel op orthomoleculair als op algemeen medisch gebied.